Русия и Иран ще развиват сътрудничеството си в отговор на американските санкции, пише Global Times. Техеран и Москва предприеха важни стъпки в стратегическа посока и постигнаха успех в укрепването на връзките си, в частност в сферата на търговията. Сега, както пише изданието, двете страни развиват сътрудничеството си в политическата и икономическите сфери, а също в сектора на сигурността и отбраната.

 Русия и Иран ще развиват сътрудничеството си в отговор на американските санкции. Според думите на старшия съветник на върховния управляващ на Иран Али Хоменеи, САЩ ще станат “главният губещ”, съобщава Global Times.

Връзките между Русия и Иран ще станат още по-дълбоки и здрави след приемането на санкциите, заяви бившият министър на външните работи на Иран Али Акбар Велаяти по време на срещата си с главата на Института за изтокознание към РАН.

Както пише китайското издание, през последните години Техеран и Москва са предприели важни стъпки към развитието на страттегическите си отношения и са постигнали успехи в укрепването на връзките, в частност в сферата на търговията, отбелязва Велаяти.

Той добавя също, че двете страни в момента развиват сътрудничесто в политическата и икономическата сфери, а също в сектора на сигурноста и отбраната.

Велаяти предупреди, че САЩ получават “ясен и твърд отговор”.

Той отбеляза още, че Иран може да предприеме мерки в отговор на всякакви действия на САЩ, насочени срещу националните интереси на страната, съобщава Global Times.

Петя Иванова за News Front

Източник: http://www.globaltimes.cn/content/1058815.shtml

Тагове: ; ;