В Българския музей-резерват в Казан се провежда традиционната арт-експозиция „Волжка България – територия на света“, предаде „Татар-информ“.
От пресслужбата на музея-резерват съобщиха, че организатор на мероприятието е Съюза на художниците на Република Татарстан, с поддръжката на Министерството на културата на републиката. Четвъртата по ред арт-експозиция е посветена на Годината на екологията в Русия.
Първата изложба през 2014 г. е била на републиканско ниво и е носила името: „Болгар. Мит и Реалност“. После проекта придобива междурегионален характер. Темата на следващата арт-експозиция от 2015-а година е била формулирана като „Болгар. Гласът на Земята“, а 2016-та е била посветена на българския поет и мислител Кул Гали и се е казвала „Луната и Слънцето на Юсуф Прекрасни“.
Тази година изложението е международно, а сред участниците в проекта са художници от България, Унгария, Крим, Башкортостан и Татарстан.
Творците са започнали да работят в Българския музей-резерват на 21 юли и ще завършат работата си днес (30.07). В края на мероприятието ще бъдат изложени произведенията им.
Превод и редакция: Иван Христов/БТА

Тагове: ; ; ;