Редакционният коментар на  The New York Times подчертава, че една от целите за засилването на санкциите е “да се накаже Кремъл за намесата му в американския демократичен процес и да гарантира, че подобно нещо няма да се повтори”.

“Дори при това, че семейството на Тръмп и неговите съветници бяха компрометирани чрез засилващите се подозрения за сговор с Москва, президентът яростно се съпротивлява на новите наказателни мерки.

Най-накрая дойдоха добри новини: Конгресът отхвърли настрана междупартийните разногласия, за да изпълни своя граждански дълг, който бе пренебрегнат от Тръмп.

Окончателно са одобрени законодателните мерки, които въвеждат нови мащабни санкции срещу Русия, които рязко ограничават възможностите на Тръмп да прекрати новите и съществуващите санкции”, се казва в статията.

“Санкциите често носят спорен характер, но това е насилствен инструмент, в дадения случай той е своевременен и целесъобразен, за да се даде да разбере другата страна, че със своето поведение тя е пресякла чертата, а и да се окаже натиск, който ще застави нейните лидери да променят курса си”, пише изданието.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;