«В четвъртък президентът на Русия Владимир Путин осъди, наричайки «незаконни», американските планове за нови санкции спрямо неговата страна, президентът се присмя на политическата истерия около разследването на отношенията между предизборния щаб на Тръмп с Русия», съобщава Андрю Хигинс за The New York Time.

Тези изявления бяха направени по време на съвместната пресконференция на президентите на Русия и Финландия.

«Путин каза, че ще почака, докато бъде приет окончателният текст на постановлението за новите санкции, преди да реши как да отговори», съобщава авторът

Това е реакция на действията на Конгреса на САЩ, които ожесточиха санкциите към Русия, Иран и КНДР, които целяха и ограничаване на възможностите на Тръмп за отмяна на тези ограничения.

Путин каза, че по мерките на международното право, санкциите са незаконни.

Според автора, Путин е повторил твърдението на Тръмп, че разследването около предполагаемите връзки на обкръжението на Тръмп с Русия — това са фейкови новини, измислени от демократите, за да обяснят поражението на Хилъри Клинтън на изборите.

«Путин каза, че не счита разследването в САЩ за разследване, «защото разследването предполага изясняване в цялата им пълнота на всички обстоятелства с проучване на причините, с изслушването на различни страни».

Той добави: «Ние виждаме просто нарастване на антируската истерия», съобщава изданието.

«В четвъртък Путин каза, че Русия на този етап ще се държи сдържано и търпеливо в отговор на това, което той нарече провокации на САЩ, но даде да се разбере, че това няма да продължи безкрайно», пише изданието.

«В един момента ще ни се наложи да отговорим. Невъзможно е безкрайно да търпим простащината спрямо Русия», добави Путин.

Петя Иванова за News Front

Източник: https://www.nytimes.com/2017/07/27/world/europe/putin-sanctions-trump-investigations.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;