В навечерието на държавната визита на президента Путин във Финландия вече са изпратени общо около 200 руски чиновници, а също транспортен самолет със специална техника. Бордът достави във Финландия автомобилите за президента и обезпечаването на връзките с Кремъл, а също камиони-хладилници с хранителни продукти, предаде Yle. Преговорите между президентите на Финландия и Русия са планирани за 27 юли.

 Във Финландия вече върви активна подготовка за визитата на руския президент Владимир Путин, който след броени дни трябва да се срещне в град Савонлина с финландския си колега Саули Нииинистьо, съобщава изданието. В навечерието на визитата от Москва във Финландия вече пристигнаха голям брой официални лица от състава на руската делегация, а също самолет със специална техника и хранителни продукти.

Руският транспортен самолет ИЛ-76 се приземи на летище Лапнеенрант в понеделник вечерта. Както се пояснява в статията, лайнерът принадлежи на авиационното подразделение на ВВС на Русия, отговарящо за транспортирането на техника и оборудване по време на държавните визити на президента и премиера на Руската Федерация.

На борда на руския самолет в Лаплеенрант пристигнаха около 30 представители на администрацията на президента на Русия. При това от Москва във Финландия общо пристигнаха вече 200 руски чиновници, се отбелязва в статията.

 Рускят ИЛ-76 достави също специалните автомобили, предназначени за транспортирането на президента, включително колата за специална връзка.

Освен това, на борда на самолета във Финландия пристигнаха два снабдени с хладилници камиони с хранители продукти, пише Yle.

Президентът на Русия Владимир Путин на 27 юли ще посети финландския град Савонлин, а също ще проведе преговори с президента на Финландия Саули Ниинистьо. Финландският лидер ще приеме руския си колега на територията на базата за отдих Пункахарю, се казва в статията.

Петя Иванова за News Front

Източник: https://yle.fi/uutiset/osasto/novosti/k_vizitu_putina_v_finlyandiyu_tshchatelno_gotovyatsya__transportnyi_samolet_s_avtomobilyami_i_produktami_pitaniya_prizemlilsya_v_lappyeenranta/9738811

Тагове: ; ;