Директор по коммуникациям Белого дома Энтони Скарамуччи на брифинге в Белом доме. Архивное фото
 Директорът по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи, без да се притеснява от казаното, даде оценка за работата на колегите си от администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп.
Журналистът от изданието New Yorker Райън Лиц съобщи, че Скарамучи му е позвънил в сряда вечерта, за да разбере източника на изтичане на информация от Белия дом и, след като не получил отговор, се нахвърлил върху другите високопоставени сътрудници.
Главна мишена на нелицеприятните изказвания на Скарамучи станали помощникът на президента по стратегическите въпроси Стивън Бенън и ръководителят на апарата на Белия дом Ринс Прибас.
Журналистът отбелязва, че Скарамучи не е изискал разговорът да НЕ се записва или да остане конфиденциален.
«Ринс — този дяволски параноиден шизофреник, той е параноик», заявил Скарамучи, добавайки, че Прибас скоро ще бъде уволнен.
Здание Белого дома в Вашингтоне, США. Архивное фото
Когато станало въпрос за Бенън, Скарамучи в извънредно груба форма дал да се разбере, че, според него, помощникът на президента обслужва в Белия дом своите собствени интереси.
Скарамучи вече реагира на Twitter 
на публикацията.
«Понякога използвам цветист език. Ще бъда въздържан в тази област, но няма да захвърля страстната борба по дневния ред на Доналд Тръмп», написа той.
Финансистът Антъни Старамучи бе назначен за директор на Белия дом по комуникациите само преди седмица.
Неговото назначение вече стана причина за оставката на прессекретаря на президента Тръмп Шон Спайсер, който не бе съгласен с кандидатурата му.
Петя Паликрушева-Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ;