Брекзит може да не се случи и политическият лидер във Великобритания трябва да покаже смелост и да се бори за провеждането на референдум относно условията за излизането на страната от Европейския съюз, заяви министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат, пише The Guardian.
„Волята на гражданите може да има катастрофални последици, историята ни учи на това“, подчерта Мускат в интервю за нидерландския вестник De Volkskrant. „Мога да дам примери, но те са толкова ужасни, че ще разгневят моите британски приятели“, допълни премиерът на Малта.
„За първи път започвам да вярвам, че Брекзит няма да се случи. Виждам обнадеждаващи признаци, които показват, че нещата ще се променят. Виждам окуражителни знаци, че посоката се променя. Не казвам, че британците са допуснали грешка, но настроенията се променят“, допълни Мускат.
„Референдумът беше демократичен, но доведе до ситуация, при която всички губят. Прокрадва се съмнение. Ще бъде добре, ако политическият лидер в Обединеното кралство е достатъчно смел, за да се справи с тази ситуация. Някой, който ще каже: нека гражданите да гласуват за крайното споразумение за Брекзит“, допълни министър-председателят/Фокус

Тагове: ; ; ; ; ;