Кремъл обясни, че не е изчакал американският президент Доналд Тръмп да подпише закона за антируските санкции, тъй като след решението на Сената на практика въпросът вече е решен, предава Интерфакс.
„В конкретния случай по-голямо значение има формата на закона, която вече беше одобрена от Сената. Технологически тази форма е почти окончателна“, коментира говорителят на руския президент Дмитрий Песков.
На въпрос дали заявлението на руското Министерство на външните работи показва недоверието на Москва към обещанията на Белия дом да внесе някакви промени в одобрения от Конгреса закон, Песков отговори: „Всъщност в изказванията на Белия дом ставаше дума за възможно засилване на санкциите. Поради тази причина това нищо не променя“.
Руското външнополитическо ведомство по-рано днес обяви въвеждането на ответни мерки по отношение на САЩ, след като американският Сенат одобри допълнителни санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея.
„Предлагаме до 1 септември американската страна да намали броя на дипломатическите и техническите си служители, работещи в американското посолство в Москва, в генералните консулства в Санкт Петербург, Екатеринбург и Владивосток в съответствие с броя на руския дипломатически и технически персонал в САЩ“, отбелязаха от руското Министерство/Фокус

Тагове: ; ; ; ;