Зампредседателят на Асоциацията на руските дипломати Андрей Бакланов коментира изявлението на руското външно министерство за това, че Москва спира от 1 август използването от посолството на САЩ на вилите в Серебрянний Бор, а също предлага да се намали брой на сътрудниците в американската дипломатическа мисия в Русия.
«Тези мерки на този етап да достатъчно ограничени и носят по-скоро символичен характер, отразявайки факта, че в бъдеще ние няма да оставяме действията на американците без съответната реакция. Независимо от това, че логикаа и корелацията с международното право в техните действия отсъства, ние се надяваме, че те ще се върнат към цивилизованите действия. Ако това не се случи, то тези мерки, които ние днес предприехме, ще бъдат продължени в по-основателен план», каза той.
Бакланов подчерта, че Русия има цяла поредица от методи, които ще бъдат задействани последователно.
«Става дума за огледална транслация към тях на тези мерки, които те предприеха. Считам, че ние имаме достатъчно съществен запас от стъпки от друг характер, в други плоскости, които ще бъдат достатъчно болезнени за САЩ. Сега става дума само, че ще посъкратим малко техния персонал, която явно беше набъбнал», отбеляза Бакланов.

Тагове: ; ; ; ; ;