За да се гарантира режима на прекратяване на бойните действия военната полиция на Русия разположи в две зони на деескалация в Сирия КПП-та и наблюдателни постове, съобщава Press TV.

В бъдеще Москва планира да предприеме аналогични мерки в други зони на деескалация.

 Представителите на Русия обявиха за разполагането на въоръжени сили в две зони на деескалация в Сирия за контрол над спазването на режима на прекратяване на огъня.

 СЕРГЕЙ РУДСКОЙ, началник на Главното оперативно управление на Генштаба на Въоръжените  сили на Российската Федерация: Военната полиция на Русия разположи две КПП-та и десет наблюдателни поста около съгласуваните участъци на линията на съприкоснование между страните в югозападната зона на деескалация.

Според Рудской, военните ще бъдат разположени източно от столицата на страната Дамаск и югозападно в Сирия, близо до Голанските въздишения.

Това изявление ознаменува първото в Сирия разполагане на чуждестранни войски в зоните на деескалация.

Прессекретарт на министъра на отбаранта също отбеляза, че границите на зоните за деескалация са определени по време на петия рунд преговори за Сирия в Астана.

Москва заяви за стремежа си да предприеме аналогичи мерки в трета зона за деескалация, разположена в провинция Хомс.

През май в рамкие на усилията за регулирането на конфликта в Сирия Русия, Иран и Турция одобрих план за създаването на четири зонни за деескалация в зони, контролирани от въстаниците.

Петя Паликрушева- Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;