Мартин Шулц яхна проблема с мигрантите на път към поста канцлер на Германия

Дата на публикуване: 27 07 2017, 16:02


Председателят на Европарламента Мартин Шулц, който се счита за фаворит за поста министър на външните работи в Германия, се е запътил към поста канцлер от името на Социалдемократическата партия на Германия. Това съобщава днес  Westfälische Nachrichten.

В навечерието на изборите кандидатите с всички сили не опитват да повишат рейтингите си. Така Мартин Шулц днес замина за Италия, за да се запознае лично с проблемите на мигрантите. Във втората половина на деня Шулц ще се срещне с главата на правителството Паоло Джентильони в Рим, за да обсъдят проблемите, свързани с приема на мигранти.

След това той ще се срещне с министър на вътрешните работи Марко Минити в Катаня в Сицилия, където вечерта ще посети лагер за бежанци.

В пристанищния град той ще се срещне с помощника по работата с бежанците и кмета на града Винченцо Бианко, съобщава социалдемократическата партия.

Преди посещението си Шулц изиска по-голяма помощ за Италия и предупреди за драматичната ситуация около спасяването на мигрантите в Средиземно море, които пристигат в италианското пристанище.

Тази година са регистрирани над 93 300 човека. Правителството на Италия апелира отново и отново към партньорите си от ЕС, за да освободят страната от мигрантите, заселвайки ги на своя територия.

Два месеца преди изборите в страната Шулц беше рязко разкритикуван за неговите изказвания за вероятното изостяне на миграционната криза.

Тя удари най-много Германия в Европа.

Немското ръководство се опита да привлече евтина работна ръка от страните от Близкия Изток, но потокът от мигранит беше прекалено голям в сравнение с представите на немските власти.

Оказвайки се в сложна ситуация, висшето ръководство на Германия се опитва да прехвърли отговорността на другите страни от ЕС.

Но това се оказва доста трудно, защото дори федералния окръг Бавария постоянно критикува миграционната политика на своята държава.

В резултат, мигрантите се оказаха не евтина работна ръка, а престъпници и насилници, които се налага да издържаме безплатно, пише изданието.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;