Съветникът и зет на президента на САЩ Джаред Кушнер заяви пред журналисти, че никога не е влизал в сговор с Русия с цел гарантиране на победата на президентките избори за Тръмп, съобщи Bloomberg.

Твърденията на политика предизвикаха съмнения сред членовете на комитета по разузнаване в сената на САЩ. Сенаторът Джон Уайден счете думите на Кушнер за “дело на умен адвокат, който са старае да защити своя клиент”.

След слушанията в комитета по разузнаване в сената на САЩ, които продължи два и половина часа, зетят и съветник на президента Джаред Кушнер заяви пред журналисти, че не е имал никакви неподобаващи контакти с руски чиновници.

“Позволете ми пределно ясно да заявя следното: не съм влизал в сговор с Русия, а също не познавам никого от участниците в предизобранат кампания на Доналд Тръмп, които да се влизали по подобен начин”, цитира Bloomberg официалното изявление на Кушнер.

Съветникът на президента отбеляза също, че счита предположенията за вероятната намеса на Русия в хода на гласуването за оскърбителни за всички американски избиратели, които са дали гласа си за Тръмп.

“Идеите на ръмп бяха по-привлекателни, той по-грамотно построи своята кампния, затова и победи”, зяви Джеред Кушнер . – Предполагайки обратното, вие хвърляте на осмиване тези, които гласувате за него”.

В писменото изявление, което Кушнер публикува пред срещаат с членовете на сената в САЩ, политикът призна, че в периода на предизборната кампания и последващия след това преходен период се е срещал с представители на Русия четири пъти. Кушнер, обаче, нарече тези срещи нищо незначещи и отбеляза, че никога не е влизал в сговор с руски чиновници с цел обезпечаване на победата на своя тъст.

“В частния сектор аз никога не съм осъществявал финансирането на своята предприемаческа дейност чрез  значими средства от Русия”, посочи Кушнер в своето писмено изявление.

Сенаторът-демократ от щата Орегон, член на комитета по разузнаване Джон Уайден се усъъмни в истинността на даденото твърдение.

“Предоставената от него характеристика на финансовите му отношения със свързани с Русия отделни лица и компании, е непълна. Особено изявлението “В частния сектор  никога не съм осъществявал финансирането на своята предприемаческа дейност за сметка на значими средства от Русия”, — авно тези думи са дело на умен адвокат, който се старае да защити своя клиент”, посочи Уайдън.

Петя Иванова за News Front

Източник: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-25/kushner-faces-hostile-questioning-by-house-democrats

Тагове: ; ; ; ;