Идва времето на всеобщото пробуждане и вдигане на Духа, идва времето за провъзгласяване на истината и знанието, време за единение и завръщане към пътя, по който трябва да продължим. Записваме история, която ще остане след нас.

Величествено възвишена крепост » Кирилица» градена камък по камък върху свещената земя на първопрестолна Плиска, се ражда като съдбоносно знамение в Деня на Свети Седмочисленици, славянобългарските просветители Кирил, Методий, Климент, Наум, Ангеларий, Сава, Горазд и Ангеларий и  целител свети Пантелеймон- на  27 юли.

 

Всички народи чуйте това! 

 

 

Тайнството на силата в Кирилицата издига крепост на Духа— най- мощното оръжие, завещано от просветителите ни, дали буквите и словото на всички славянски народи.

Помним ли кои сме? Едно напомняне точно навреме, когато трябва да поемем кръстта си, за да сме силни, достойни наследници на гордото си минало и да продължим духовната мисия.

 

 

» Без Кирилица няма България, и без България нямаше да има Кирилица- буквите са лицето на България»- казва Карен Алексанян, създателят на единствения паметник в света увековечил просветителското дело на първоапостолните братя Кирил и Методий.

 

 

 

« Нека всички да видят, че от България е тръгнала Кирилицата, нека всички да видят, че в България се почитат и уважават писателите творили на Кирилица»,- казва наричаният от народа пазител на Храма на буквите, Карен Алексанян, който възражда билото величие на славната ни история и вдъхновява с делото си българите напомняйки, че един народ може да е велик, само ако почита наследството си.

 

» Това е първата копка- Плиска отново ще се превърне в културна столица и ще носи славата на България, това е Родината на азбуката и трябва да се знае.

 

Крепост » Кирилица» е единствена по рода си, и появата й носи знаменателен характер.

Тя издига величието на знанието, събирано със свещ в ръка в най- тъмните времена на човечеството, възстановява историческата справедливост за ролята на България в цивилизационното развитие на света и припомня духовните връзки между всички онези, народи, които ползват Кирилица.

 

Крепост » Кирилица» е възроденото послание, което носи вярата, словото и истината, което светът има нужда да получи, да прозре, да почувства. Най- скъпоценното предание, което има силата да обединява и да гради бъдеще.

 

Непреходните връзки на словото и духа

 

» Плътта на българската държава съзададе Аспарух, нейният дух Кирил и Методий. И чуждите завоеватели не можаха да победят тази Държава на Духа, защото в защита на българският народ в плътен строй стояха еикът, писмеността, литературата…» 

Академик Дмитрий Лихачов


 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;