Украинското посолство във Вашингтон отхвърли твърденията на президента на САЩ Доналд Тръмп, че Украйна е опитвала да саботира неговата предизборна кампания през 2016 г., предадоха ТАСС и Ройтерс.
В съобщение на посолството, поместено днес в «Туитър», се казва: «Отговорно заявяваме, че правителството на Украйна не е помагало на нито един от кандидатите на изборите през 2016 г. Украйна е горда с двупартийната подкрепа на САЩ.»
По-рано днес Тръмп отправи в «Туитър» критики към генералния прокурор Джеф Сешънс, че е заел «много слаба позиция» към бившия кандидат-президент от Демократическата партия Хилари Клинтън. Той спомена за «украински опити за саботиране на кампанията на Тръмп», които «тихомълком работели в полза на Клинтън».
Говорител на украинския президент не отговори незабавно на молбата за коментар, посочи Ройтерс. Но постоянният представител на Украйна в Съвета на Европа Дмитро Кулеба реагира в «Туитър» с думите: «Тръмп пише, че ние сме се намесвали в изборите в САЩ, докато Путин казва, че ние заплашваме Русия. А беше време, когато ние бяхме мирни сеячи на гречка и стояхме настрана.»
Агенциите посочват, че Тръмп не е привел доказателства за украинска намеса в изборния процес в САЩ/БТА