Варшава, Польша. Архивное фото
 Инициативата на Съвета на федерациите за въвеждането на санкции спрямо Полша заради приемането на поправките в закона за демокунизацията, които позволяват разрушаването на паметници, не предизвикват изненада, защото позицията на Русия по дадения въпрос не е променена, независимо от това, че документът не нарушава двустранните полско-руски спаразумения, заяви във вторник вице-спикерът на полския сейм Ришард Терлецкий.
«Предложението са санкции по отношение на Полша във връзка с влизането в сила на частта за забрана на прогандата на комунизма не променят предишната позиция на Русия, затова не предизвикват удивление», заяви Терлецкий, когото цитира агенция РАР.
Съветът на Федерациите на Русия във вторник прие изявление, в което предлага на президента на Русия Владимир Путин да ограничи сътрудничеството с Полша заради закона за разрушаването на паметниците на съветските войни, а също да се въведат санкции по отношение на парламентаристи, инициатори на закона за декомунизация.
Прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков съобщи, че никакви решения по дадения въпрос на този етап не са се предприемали.

Тагове: ; ;