Най-голямата в Германия търговска банка Deutsche Bank AG (DB) може да изнесе около 300 млрд евро активи от баланса на своя британски отдел във Франкфурт заради излизането на страната от ЕС, съобщи агенция Bloomberg, позовавайки се на информирани източници.

По данни на Bloomberg, DB лланира да съобщи за това на клиентите си през септември, проектът е получил названието

Bowline. За Deutsche Bank 300 млрд евро —  са почти 20% от активите в баланса, който бе в размер на 1,59 трлн евро в края на 2016 г. Във връзка с Брекзит банките очакват изтичане на клиенти и активи от Лондон в страните от континентална Европа.

Deutsche Bank има намерение да започне прехвърляне на активи през септември 2018 г., процесът ще бъде завършен през март 2019 г., твърдят източниците на Bloomberg. Представител на пресслужбата на банката Моника Шалер отказа да коментира информацията.

Маналата седмица генералният директор на Deutsche Bank Джон Крайан съобщи, че банката се подготвя за «жесток Брекзит» — излизането на Великобритания от ЕС без сключването на мащабно търговско споразумение, ще доведе до това, че болшинството операции, които банката ще извършва в Лондон, могат да бъдат прехвърлени във Франкфурт.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;