Руският външен министър Сергей Лавров се надява на развитие на диалога със САЩ в областта на киберсигурността. Това заяви той в интервю за кюрдския телевизионен канал «Рудав».

«Ние в Организацията на обединените нации в продължение на много години лансираме правила за отговорно поведение на държавите в киберпространството и внесохме съответния документ. Нас едва ли могат да ни заподозрат, че се отклоняваме от честния разговор на тази тема. Надявам се, че американската общественост няма да завърже ръцете на администрацията да участва в подобен диалог с нас «, — заяви министърът.

Според него, руските и американските президенти Владимир Путин и Доналд Тръмп по време на среща на върха на Г-20 са се споразумели да обсъдят възможността за създаването на съвместна работна група, за да се справят с всички проблеми, възникващи в областта на сигурността в киберпространството.

«Вярвам, че това предложение е все още в сила. Някои законодатели във Вашингтон започнаха да обвиняват президента на САЩ Тръмп, че, тръгвайки към подобно споразумение, все едно е седнал на масата с дявола. Мисля, че това е някаква детска позиция «, — каза Лавров.

Тагове: ; ; ; ;