Гражданката на Чешката република, която бе ранена при нападението срещу чуждестранни туристи в популярния египетски курорт Хургада, остава в болница в Кайро и няма да се завърне в близките дни в родината си, съобщава столичният вестник The Daily Prague Monitor, като се позовава на говорител на Министерството на външните работи в Прага.
Представители на чешкото посолство в Египет са обсъдили възможното транспортиране на пострадалата жена със семейството й и лекуващите я лекари. Чехкинята, 36-годишна, бе нападната с нож в гърба и крака при атаката от 14 юли. След нападението тя бе преместена в болница в Кайро с хелокоптер.
Мъж нападна с хладно оръжие чуждестранни туристи в популярния курорт на Червено море. В резултат на атаката загинаха две жени – гражданки на ФРГ, и бяха ранени четирима други почиващи. Мотивите на нападателя все още остават неизвестни за следователите.
Това е първата голямата атака срещу чуждестранни туристи след подобно нападение в същия курорт преди повече от година. Тя бе извършена в момент, когато Египет се опита да възстанови своята туристическа индустрия, която пострада сериозно заради заплахите за сигурността в страната/Фокус

Тагове: ; ; ; ; ;