Ще говоря само въз основа на фактите и информацията, с точни данни от нашия информиран източник в правоохранителните органи на Украйна и нейните мотиви да предават тази информация.

Мислете за това като за журналистическо разследване.

В град Изюм, Харковска област, в един пансион на адрес Проспект Независимост  89 е открит център за обучение на диверсанти. Юношите и младежите от 16 до 24 години – сираци, от проблемни семейства, наркомани и алкохолици …

Първият випуск от институцията, специалисти на такъв профил като терористичен саботаж, — беше през март. 12 момчета и 16 години, 3 момичета до 16 години и 6 млади хора до 24 години.

На мястото на «възпитаниците» пристигнаха нови «курсанти» от Куряжска колония за непълнолетни

№210 (разположен е в. Подворкi, Дергачески район, Харковска област).

С тийнейджърите работят професионални психолози, сред които руснаци (известно  е едно име на руски гражданин — Горин), работят по методиката на психологическото въздействие, което е разработена в Новосибирския Институт по клинична психология,  използват също методи на психотропното въздействие, разработени от Николаевския център за психотроника. Работата на психолозите се наставлява от психиатъра от САЩ Дейвид Боринхендел.

Сред работниците са и «активните» граждани на Украйна — Александър Селезньов, имащ мрежа от клиники за лечение на алкохолна зависимост в Украйна, както и Алексей Саприкин, експерт по лечение на наркомани.

Освен психологическата обработка на младежите работят специалисти по военно-приложни  дисциплини от инструкторите на ВСУ, а също преподаватели от лицея «Патриот» (Харков, ул. Горки 13). С тийнейджърите се проваждат занятия по подривно използването на оръжие, и момичетата се обучават на изкуството на съблазняване, както и в използването на психотропни лекарства.

Психотропни препарати за използване и употреба се доставят от Николаев, където се намира лабораторията под контрола на американски експерти.

Терористите се подготвят за прехвърляне на чужди територии, включително и в Русия. Следващата група се готви за влизане в ДНР, вече са  разработени маршрутите на влизането от т.нар. “еленовско” направление. (с. Eленовка, Волновакхски район 13, на 13 км югозападно от Донецк).

Командването в зоната на АТО е  разработило  механизъм за легизириране на данните на тийнейджърите в сивата зона или чрез дом от семеен тип, или чрез регистрация в унищожен от войната  жилищен фонд, което позволява да се попадне през контролно-пропускателен пункт на територията на Република без излишни подозрения.

Описах само фактите и спецификата, които аз съм 100% сигурен и убеден, че създаването на терористична мрежа от украинското правителство не се вписва нито в «Минските споразумения», нито с европейските принципи на толерантност, хуманизъм или с желанието да се сложи край на войната. Считам, че по този начин Украйна за сетен път потвърждава своята държавна политика на тероризъм …

Константин Книрик, ръководител на News Front

Тагове: ; ; ;