«Борисов е е носител на мира в Европа! Той е совалка», това заяви в предаването «Тази сутрин» по bTV бизнесменът Георги Гергов.

Гергов разкритикува остро лидера на БСП Корнелия Нинова и похвали премиера Борисов. Той сподели, че преди изборите се е надявал БСП да спеели, но да управлява с ГЕРБ.

Ето какво каза още Георги Гергов в предаването:

«Моята лична амбиция беше, след като имаме два милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилния път! Защото ние си говорим в едно по студиата, а долу хората са гладни и мизерстват. И нищо не се случва. Това противопоставяне не води до никъде!»

Щом го правят в Европа и щом е за България — това беше правилният път! Ние водехме преди всичките изцепки, които се случиха! Ние водихме с 3%! А за БСП винаги има скрит вот, т.е. ние побеждавахме!

Отклонява се вниманието в БСП, не се говори защо загубихме изборите, смята Гергов.

Говорих по темата за съвместно управление с ГЕРБ на няколко пъти с премиера Борисов.

Бойко Борисов не е този Бойко Борисов, който беше преди десет години. Той е израснал политик! Може ли да му се отрече това, което прави.

Ами, че той е совалка, той е носител на мира в Европа в момента!»

Тук Хекимян вметна — «Ако сте толкова впечатлен от Бойко Борисов, да не ви видим в редиците на ГЕРБ!»

«Не, не, Гергов не е предател. Освен това ГЕРБ си е една част от БСП!», изтъкна лидерът на пловдивските социалисти.

Гергов добави:

«Според мен в съюз с ГЕРБ БСП би могла да изпълни предизборните си обещания, а сега не може, излъгала е този един милион души, които са гласували за нея. Подведохме тези хора заради лични амбиции — кой ще бъде премиер и кой ще кара влака. Това няма никакво значение за българския народ.

Сега БСП не може да помогне на хората, защото сме аут.

Ако БСП и ГЕРБ бяха управлявали заедно, премиер щеше да е трети човек. Не може да е като Орешарски, там беше друго.

Целта беше след десет пъти загуба да бием един път! Но с тази последна битка, загубихме войната. Тази загуба е пагубна, защото при два милиона при Румен Радев да слезем на един и да не дадем отчет, това е загуба.

БСП водеше убедително с с 3%. Убедително побеждавахме.

Сега се отклонява вниманието с приказки за Бузлуджа, не се говори защо не спечелихме изборите.

Нинова дойде в Пловдив инкогнито, разговаряхме. Нинова ме попита какво да направи за компенсация, разбира, че не съм виновен.

Аз не искам компенсация. Аз не искам БСП да е циркаджийска партия! Аз искам онази БСП, идеалната БСП! Всеки има право на убеждения.

Аз съм обиден, че така се постъпи с мен. Какви са тези дечурлига в Изпълнителното бюро! Рано им е, трябва да си извървят пътя. И сега става това, което каже председателят. БСП е партия на хората — все едно бедни или богати, хората трябва да се чуват. Не се случи това, което трябваше да се случи. Хората едно очакваха, а друго стана», заяви Георги Гергов.

Тагове: ; ; ; ; ; ;