Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю за вестник «Ню Йорк таймс» снощи, че никога не би назначил Джеф Сешънс за министър на правосъдието (и главен прокурор), ако е знаел, че Сешънс ще си направи самоотвод от разследването на връзките на екипа на Тръмп с Русия, предаде Асошиейтед прес.
Според Тръмп това е било «много нечестно спрямо президента». Ако той беше решил да си прави самоотвод, «трябваше да ми каже преди да приеме поста и аз щях да избера някои друг», каза президентът. АП добавя, че именно решението на Сешънс да не оглави «руското» разследване е довело до назначаването на Робърт Мълър за специален разследващ по въпроса. С разкритията на Мълър на този пост над администрацията на Тръмп надвисват все по-тежки облаци.
В интервюто си Тръмп като че ли отправя заплахи и към Мълър, който е бивш шеф на ФБР, намеквайки, че разполага с компрометираща информация за него. Според Тръмп назначаването на Мълър на този пост е било в «конфликт на интереси», защото Тръмп е разговарял и с него, търсейки подходящ човек за директор на ФБР на мястото на Джеймс Коми. «Имаше много други конфликти, за които не съм говорил, но ще го направя в някой момент», отбелязва многозначително президентът в интервюто си.
Тръмп обвини и самия Коми, който го заплашил, че разполага с някакво «досие или компрометираща информация» още преди новоизбраният президент да встъпи в длъжност, за да има средство за натиск над него.
От министерството на правосъдието отказаха да коментират интервюто. В него Тръмп се спира и на последните медийни обвинения срещу него за необявения му досега разговор с руския президент Владимир Путин по време на официалната вечеря на лидерите на Г-20 в началото на този месец. Той каза, че този разговор е продължил около 15 минути. «Просто си говорихме за различни неща. Всъщност ми беше много интересно, говорихме си за осиновяванията» на руски деца в САЩ, отбеляза Тръмп/БТА

Тагове: ; ; ; ; ; ;