Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на вечерята, организирана в рамките на срещата на G20 в Хамбург, е обсъждал с руския си колега Владимир Путин осиновяването в САЩ на деца от Русия. Съответното изявление стопанинът на Белия дом направи в публикуваното в сряда интервю за вестник  The New York Times.

Той отбелязва, че разговорът е продължил около 15 минути, Тръмп припомня, че точно до Путин е стояла първата лейди на САЩ Мелания Тръмп.

«Наближаваше времето десерта. Аз се приближих, просто за да поздравя Мелания, а когато се приближих до нея, се поздравих с Путин», съобщи Тръмп.

«Всъщност, това бяха в голямата си част любезности. Просто говорихме за различни неща. Беше много интересно, говорихме за осиновяванията», каза Тръмп.

Той пояснява, че е ставало дума за осиновяването на деца от Русия.

Американският лидер припомня, че същата тема е обсъждал неговият син Доналд Тръмп-младши по време на срещата в Ню Йорк през юни 2016 г. с руския адвокат Наталия Веселницкая.

«Това е интересно, защото точно за това се е отнасял разговорът, който Дон е провел на тази среща», съобщава стопанинът на Белия дом.

Той добавя, че до последно не е знаел за контактите на сина си с Веселницкая. Републиканецът подчертава, че не се е нуждаел от компрометираща информация от руската страна, отнасяща се до главния му съперник в президентските избори Хилъри Клинтън. Тръмп-младши по-рано призна, че е разчитал да получи от Веселницкая такива данни.

НАЗНАЧАВАНЕТО НА СЕШЪНС

Американският лидер споделя, че съжалява, че е назначил на поста министър на правосъдието Джеф Сешънс, защото той е отказал да участва в разследването за Русия.

 

Тръмп не изключва, че бившият директор на ФБР Джеймс Коми е искал да използва за натиск върху него компрометиращото досие, съставено по-рано от бившия британски разузнавач Кристофър Стил. Тръмп говори за събитията от 6 януари, когато директорът на ФБР го запознал с уж съществуващите доказателства за наличието в руските спецслужби на компрометираща президента на САЩ информация от личен и финансов характер.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;