Беседата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хамбург по време на официалната вечеря в рамките на срещата на върха на Г-20 беше кратка и се водеше в присъствието на десетки хора, което прави смехотворни опитите на медиите да я представят за «тайна» среща, каза на брифинг снощи заместник -говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от ТАСС.
«На вечерята присъстваха над 40 души, и освен самите политици се допускаше само по един преводач (на всеки лидер и съпругата му — бел. на ТАСС). Да се опиташ да организираш някаква «частна среща», когато в помещението има над 40 души — това звучи малко смешно», каза Сандърс. Тя добави, че беседата е «продължила определено по-малко от час», но никой «не е ходил след Тръмп със секундомер».
«Пресата бе обзета от антируска треска и всички се опитват да измислят някаква несъответстваща на действителността история. Имаше официална вечеря, която бе широко огласена в графика на президента, както и в официалния график на самия съмит на Г-20. Беше обявено, че президентът ще бъде на него и че първата дама ще бъде с него», посочи Сандърс/БТА

Тагове: ; ; ;