Задержание нападавшего в египетском отеле. 14 июля 2017
 Русия счита Египет за небезопасна държава за руските туристи, обновяването на техниката на летищата не е подобрило ситуацията значително, заяви за РИА Новости в сряда източник, близък до руско-египетските преговори за възобновяване на авиополетите.
Мужчина, напавший на туристов в отеле в Хургаде, Египет. 14 июля 2017
«В Египет не е безопасно да се летува, неотдавнашното нападение над туристите на плажа в Хургада потвърждава това», каза източникът.
Както отбелязва събеседникът на агенцията, египетските служби за сигурност след терористичния акт през 2015 г. са разположили в летищата най-съвременна техника, но тя се обслужва от египтяни.
«Това дава възможност техниката лесно да бъде заобиколена, знаейки с кого «да се сприятелиш», затова техниката може и да е съвременна, но при подновяване на полетите тя може да бъде лесно заобиколена», заяви източникът.

На 14 юли две туристки от Германия загинаха, два гражданки на Армения, една рускиня и жителка на Чехия бяха ранени след нападение на въоръжен с нож мъж, който  по брега се добрал до обществения плаж на един от хотелите в Хургада.

Двете пострадали имат дълбоки рани, две жени, в това число рускинята, са получили повърхностни рани.
Нападателят е задържан, разследването на инцидента се провежда от прокуратурата на Египет.
До момента не е назована официалната версия за нападението.
 

 

Тагове: ; ; ;