Лекарите на диагностицирали тумор на мозъка на сенатора Джон Маккейн. Това се казва в изявление, публикувано в сряда на  сайта 

на законодателя.

Както следва от документа, на 14 юли хирурзите от медицинския център във Финикс, щата Аризона, успешно са извършили операция по отстраняването на 5-сантиметров кръвен съсирек от лявото око но Маккейн. 80-годишният сенатор понастоящем се чувства добре, но няма да работи следващата седмица.

Специалистът, който е провел операцията, продължила над три часа, е съобщил за  CNN, че Макккейн е бил с диагноза глиобластома, свързана с образуването на тромб. Според лекаря, туморът е бил отстранен.

Вестник  The New York Times публикува изявлението на представители на болницата, където е лекуван сенаторът. В изявлението се казва, че Маккейн ще трябва да премине през курс от радио- и химиотерапия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пожела скорошно оздравяване на законодателя.

«Сенаторът Джон Маккейн винаги е бил борец. Мелания и аз мислено сме със сенатора Маккейн и цялото му семейство. Оздравявайте по-скоро», цитира пресслужбата на Белия дом думите на държавния глава.

Маккейн е от тези сенатори, които изразяват по-твърда критика по отношение на Русия. Законодателят нееднократно е призовавал за въвеждането на нови антируски санкции.

News Front Петя Иванова

 

 

Тагове: ; ; ;