Съобщенията в американски медии, че руският президент Владимир Путин е провел «тайна» среща с американския си колега Доналд Тръмп в кулоарите на неотдавнашния съмит на Г-20 в Хамбург предизвикват удивление и са непонятни, каза прессекретарят на президента Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
«Употребата на такъв термин, като «тайна» или «секретна» среща, предизвиква абсолютно удивление и неразбиране. Имаше официално съгласувана по дипломатически канали двустранна среща, а после в кулоарите те неведнъж разменяха мнения и фрази. Нямаше никакви тайни и секретни срещи. Да се твърди това е абсолютно абсурдно», каза Песков в държавния руски телевизионен Първи канал.
Според Песков подобни твърдения в американските медии говорят за това, че в политическата върхушка в САЩ се запазва нездравото отношение към Русия, което самият Тръмп характеризира като «руска треска». Да се представи това като среща, която може да бъде скрита от някого, е проява на същата тази шизофрения», каза Песков, цитирайки термин, използван от президента Путин.

Тагове: ; ; ; ; ; ;