Извинете, но «изследване», базиращо се не на факти, а на базата «някой написа в социалните мрежи», трудно може да се приеме за сериозно».

Трудно може да се намери смисъл в измислената кантора «Беллингкэт». Всички отдаван вече разбраха, че това е работа на ЦРУ, през която прехвърлят такива жълтини, които чрез другите канали не могат да публикуват. Срамно е.
Те наричат това  «Open source investigation». Интересно, надписите върху оградите те също ли отчитат при разследванията си? Там са казани много интересни неща за Порошенко.

Например, многократно вече чета в социалните мрежи, че този Елиът Хигинс (основател а  «Bellingcat») е безпристрастен глупак и меко казано се придържа към нетрадиционна сексуална ориентация. Май този път това е истина.

Ок, да направим малък разбор на поредните жълти безумия, които излязоха тези дни.

  1. «Bellingcat» продължава да твърди, че в 53-та зенитно-ракена бригада има БУК с такъв номер. Но това вече се уточни многократно, че номерацията на тази техника не е както при корабите във флота, а е полкова. Цифрите в номера означават, например, първата — номер на батальона, втората — номер на дивизията, третата — номер на единицата в дивизията.
  2. Няма единен регламент, който бе определил принципът на подобна номерация. И техника с такъв бордови номер може да има десетки — във всеки полк

При това «Беллингкет» игнорира факта, че бордови номера има и в украинската армия, при това не някъде в Курск, а непосредствено в зоната на бойните действия.

Ясно е защо  «Беллингкет» са се хванали за БУК-а точно за номер 322. Защото голяма част от изследователите считат, че неговия бордови номер е бил 312. Единицата на снимката е специално замазана. Явно така са им казали кураторите от ЦРУ.

 

2. Твърди се, че за превозването на БУК-а е отговарял «Хмуръй». Това отново не е ясно, защото същият е воювал факически в обкръжения Крамоторск и

а. неговата свобода на преместване е била меко казано съществено ограничена

б. той е трябвало да се заминава с отбраната на активно щурмувания град, а не да превозва някакви си ПВО устоновки, които си е твърде несъществено занятие за един полковник.

3. По-нататък следва художествен разказ за тава как «БУК е пристигнал от Снежни, свалиле Боинга и е заминал обратно за Русия».

Цялата тази история не се потвърждава от никакви факти. В това число по никакъв начин не обяснява защо това е било нужно за опълченците или руските военни.

Видно е, че русофобът Хитинс счита, че «руснаците са толкова зли, че с хляб не можеш ги нахрани, затова дай са понабием някого». Явно тази мотивация не е достатъчно за вменаемите хора.

Украинската страна имаше мотивация за подобен терористичен акт — за да набеди опълченците.

Нещо повече, Украйна имаше е възможност да направи това — днепропетровският диспечер целенасочено промени маршрута на полета на Боинга и го застави съществено за намали височината.

Никой на Запад така и не се опита да намери диспечера в Днепропетровск и да го разпита, макар той да е важен свидетел.

От всичко това правим извода, че тези западни «изследователи» не искат да знаят истината, единствената им задача, поставена им от кураторите, е да обвинят Русия.

Александр Роджерс, «Журналистская правда»

Тагове: ; ; ;