Външният министър на Русия Сергей Лавров и главата на МВнР на Йордания Айман ас-Сафади проведоха телефонен разговор, по време на който са обсъдили сирийското регулиране. Това съобщиха от пресслужбата на руското външнополитическо ведомство.
«Главите на външнополитическите ведомства обмениха мнения по актуални регионални проблеми с акцент върху сирийското регулиране  и развитието по проведения на 13 юли телефонен разговор между президента на Русия Владимир Путин и краля на Йордания Абдулла II», се казва в съобщението.

Посмотреть изображение в Твиттере

Подчеркнута необходимость уважения суверенитета и территориальной целостности Сирии http://bit.ly/2ve9ixb    

Отбелязва се, че страните са обсъдили мерки, «предприети от Русия и редица други страни, включително Йордания, за установяване на режима на прекратяване на бойните действия в Сирия».
«Подчертана е необходимостта от уважаване на суверенитета и териториалната цялост на САР в съответствие с резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН. Обменени са мнения за необходимостта от преодоляването на тупика в палестинско-израелското регулиране чрез възобновяване на преките преговори по всички аспекти, включително по проблема с Ерусалим», добавиха от ведомството.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;