Президентът САЩ и изявил готовност да покани Владимир Путин във Вашингтон. Но е отбелязал, че сега за визитата на руския лидер не е най-подходящото време.

 Както пише The Daily Telegraph, на срещата на Тръмп с Путин сега пречи скандалът около Тръмп-младши, който се е срещал с руски адвокат, а също споровете в САЩ по повод преразглеждането на законопроекта за здравеопазването.

 Не считам, че сега е подходящо време, но отговорът е ДА, ще го поканя. Вижте, на мен не ми е трудно да кажа не. Много ми е лесно да направя това, но е глупаво да го направя. Ако между вас няма диалог, значи сте глупаци. Дайте да бъдем умни хора, а не глупаци, казал Тръмп.

  Президентът на САЩ каза също как е оказвал натиск върху Путин по време на срещата на G20 по въпроса за намесата в изборите, но не е искал да преминава .към “ръкопашен бой”

Както отбелязва британското издание, Тръмп е споделил, че той е задал на Путин “много прост въпрос”: намесвал ли се е той в изборите. Президентът на Русия отговорил, че няма отношение към това.

“Той каза два пъти: “Разбира се НЕ”. Вие какво бихте направили? Бихте минали към ръкопашен бой с някого, да?”, попитал Тръмп.

“Не казвам, че зад взлома на изборите стои Русия. Всичко, което казвам, е това, че ние трябва да защитаваме самите себе си от когото и да било. Китай е много добър в това. Мразя за казвам това, но Северна Корея също е много добра в това”, добавил Тръмп.

Още следващата седмица могат да се проведат слушания в сената по повод срещата на Тръмп-младши с руския адвокат Наталия Веселницкая. В САЩ в момента се водят спорове по повод преразглеждането на законопроекта за здравеопазването, съобщава The Daily Telegraph.

Петя Паликрушева-Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;