Председателят на Народния съвет на Луганската народна република Владимир Дегтяренко отрече участието на официални представители на ЛНР в срещата на представителите на регионите на Украйна в Донецк по повод създаването на новата държава Малорусия

«Луганската народна република не е изпращала свои официални представители в Донецк на среща на представителите на украинските региони. Нещо повече, дори не сме уведомени за провеждането на подобно събитие, с нас този въпрос не е бил съгласуван”,- цитира думите му Луганскинформцентр.

Дегтяренко подчерта също, че «в дадения момент целесъобразността на тази стъпка (създаването на Малорусия) предизвиква много въпроси.

«Подобни решения могат да се вземат само с отчитане мнението на народа. Освен това, понастоящем ние спазваме Минските споразумения, който нямат алтернатива.» — каза председателят на парламента на ЛНР.

В същото време той отбеляза, че в ЛНР «сме готови да обсъдим въпроса, ако получим предложение.»

«Но, да повторя за пореден път, въпросът не е постъпвал  за разглеждане при нас,» — каза Дегтяренко.

Фактът, че проектът за създаването на Малорусия не е обсъждан с ЛНР, а представители на републиката не са участвали в обсъждането, съобщи пресслужбата на администрацията на главата на ЛНР Игор Плотницкий.

Тагове: ; ; ;