НПО  American Oversight призова конгреса на САЩ да провери следното: влияе ли администрацяита на американския лидер Тръмп върху процеса на сливането на телевизионната компания  AT&T и корпорацията Time Warner, в която влиза CNN.
Съответното обръщение организацията изпрати до ръководителите на юридическите комитети в конгреса Боб Гудлат и Чък Грасли.
» American Oversight ви моли да ползва правото на парламентарен контрол, за да се разследват всякакви опити на господин Тръмп и неговата администрация да се заплашва компанията Time Warner или CNN, или да се повлияе върху решението на Министерството на правосъдието относно издаването на разрешение за сливането на компаниите Time Warner и AT&T», —
се казва в документа.
Както считат от American Oversight, администрацията на Тръмп може да е попречи на сделката за  $85 млн, за да подтисне опозиционните за президента медии.
Причина за безпокойството на American Oversight са съобщенията на СМИ, в частност на изданието  The New York Times, за вероятен натиск от страна на Белия дом върху изхода на сделката.
В публикувания материал се говори, че Белият дом може да използва сливането за оказване на натиск върху президента на телевизията Джеф Цукер.

Тагове: ; ; ; ; ; ;