The Times of Israel: Бенямин Нетаняху започва своята петдневна визита в Европа
В неделя министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху започна визитата си в Европа, по време на която ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон и с премиера на Унгария Виктор Орбан, пише вестник The Times of Israel.
Нетаняху и неговата съпруга Сара излетяха в събота около полунощ за Париж, където днес ще присъстват на церемония по повод 75 г. от депортирането на френските евреи по време на Холокоста.
„Ние засилваме нашите отношения със страните от петте континента: Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка. Но за нас също така е много важно да засилим връзките си с европейските държави“, коментира министър-председателя на борда на самолета.
По обед Нетаняху ще се срещне с Макрон в Елисейския дворец, като това е първата среща на двамата лидери. След това те ще дадат съвместна пресконференция.
В понеделник Нетаняху ще излети за Унгария. Това посещение също има историческо значение, тъй като е първата визита на израелски премиер от края на Комунизма. Разговорът между Нетаняху и Орбан е планиран за вторник сутринта/Фокус

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;