В началото на септември улиците на балканската страна се очакват да бъдат заляти от хиляди с искане за предсрочни парламентарни избори.

 

Демократичния фронт (ДФ), обединяващ основните опозиционни сили на Черна Гора ще влезе в ролята на инициатор на масовите простестни акции. За организацията на демонстрациите ДФ е предложил обединение на всички представители на опозицията и неправителствени организации. Масовите акции ще имат за цел да предизвикат провеждането на предсрочни парламентарни избори.

Според думите на един от лидерите на ДФ Милан Кнежевич основната причина за недоволството на черногорския народ, е политиката на официалната власт на балканската страна и заеманата от правителството русофобска и пронатовска позиция.

Демократичен Фронт смятат, че единственият изход за излизането от дълбоката политическа криза в страната, е провеждането на предсрочни парламентарни избори.

А при взаимодействие между всички опозиционни сили и представители на НПО на улиците на Подгорица могат да излязат около 10 хиляди души (в столицата живечт около 150 хиляди).

Лидерът на опозиционното движение Милан Кнежевич отбеляза още, че в началото на септември ДГ ще излезе с инициатива за провеждането на масови протести, чиято цел ще бъде предизвикване на провеждането на предсрочни парламентарни избори през 2018 година, паралелно с предстоящите избори за президент.

Заради репресивната политика на управляващия режим в лицето на Мило Джуканович Черна Гора се намира на прага на гражданска война. В страната се задълбочават социалните и икономическите проблеми, а управляващия режим се опитва всячески да подтиска дейността на опозицията, която се  бори за анулиране на антируските санкции, отмяната на признаването на Косово за независима държава и провеждането на референдум за НАТО.

 

Припомняме, че влизането на Черна Гора в НАТО, беше извършено без референдум и срещу волята на народа, въпреки масовите антиправотелствени и антинатовски протести, но народът на балканската страна е твърдо решен да се бори.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;