Eкс- премиер на Великобритания Тони Блеър отказа да предостави каквито и да било доказателства, че страната може да остане като член на един реформиран Европейски съюз, съобщи The Telegraph.
Бившият министър-председател от Лейбъристката партия се изправи пред яростни критики от собствената си партия за изказването си.
Министърът на финансите в сянка Джон Макдонъл заяви, че няма желание да разделя страната по въпроса за Брекзит. Той предположи, че Тони Блеър игнорира вижданията на мнозинството британци.
Говорейки на митинг на протестиращи болнични служители в източен Лондон, Макдонъл заяви, че е сигурен, че лейбъристите ще могат да преговарят успешно за достъп до европейските пазари след Брекзит.
„Ако слушаш обикновените хора в тази страна това, което те искат е Брекзит, който ще защити работните им места и икономиката“, каза министърът на икономиката в сянка.
Депутатът от Лейбъристката партия и известен поддръжник на кампанията за напускане на ЕС, Франк Фийлд заяви, че не смята Тони Блеър за „човек с влияние над общественото мнение“.
Подобно изказване направи и министърът за Брекзит Робин Уокър, който каза, че Блеър е изгубил връзка с гласоподавателите, Фокус

Тагове: ; ; ; ;