Екс- държавни служители от висок ранг предупредиха премиера на Великобритания Тереза Мей, че партийните дрязги, нереалистичните очаквания и пренатоварената администрация, могат да се отразят зле на очакванията й за лек и безпроблемен Брекзит, предава The Guardian .
Премиерът Тереза Мей бе призована да направи компромис или да се изправи пред възможността от неизгоден и хаотичен Брекзит.
Бившият секретар на кабинета, лорд О’Донъл предупреди, че Британия я очаква „тежко пътуване“, освен ако министрите от кабинета не се обединят, и не подкрепят споразумение за дълъг преход, което да смекчи ефекта от Брекзит.
„Европейският съюз има ясни правила за преговаряне, а изглежда, че министрите от кабинета не са свършили да преговарят помежду си, какво остава за ЕС“, заяви лорд О’Донъл.
Сър Найджъл Шейнуолд, който е бивш посланик на Британия в ЕС каза, че сега има шанс „едно на три“ преговорите за Брекзит да се сринат, освен ако Обединеното кралство не промени драстично плановете си. Той предупрети, че правителството „защитава определени предложения, които изглеждат износени и тотално нереалистични, както и отдалечени от реалностите на преговорите“.
Бившият премиер Тони Блеър също каза, че европейските лидери може би са готови да променят правилата за свободно движение, за да задържат Британия в единния пазар, Фокус.

Тагове: ; ; ; ; ; ;