Белият дом: Импийчмънт за Тръмп – “извънредно смехотворна” инициатива

Конгресменът-демократ от Калифорния Бред Шермен подаде молба с предложение да се разгледа импийчмънта на президента на САЩ Тръмп, пише Time.

Но, както пише американското издание, в Белия дом считат, че неговата инициатива е извънредно смехотворнаи е политическа игра в най-лошата й проява.

Конгресменът-демократ от Калифорния Бред Шерман подаде молба с предложение да се разгледа импиъчмънта на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише Time.

Шерман обвинява Тръмп в това, че той възпрепятства разследването за руската намеса в изборите през 2016 г, предприемайки такива действия, като уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми.

Както пише американското издание, цитирайки Шерман, подаването на молбата – това е “първата стъпка към много дълъг път”.

“Но, ако тоталната некомпетентност продължи, тогава в края на краищата – след много, много месеци – републиканците ще се присъединят към усилията по подготовката за импийчмънт”, се казва в изявлението на конгресмена-демократ.

Прессеекретарят на Белия Дом Сара Хакаби Сандерс заяви, че инициативата на Шерман е “извънредно смехотворна” и е “политическа гавра в най-лошата й проява”.

Усилията на Шерман почни нямат шанс за успех в правителството, оглавявано от републиканци. Шерман не се поддържа дори от много от демократите, отбелязва Time.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ;