Над 750 декара площ е обхванал пожарът края Стара Кресна. Това каза за Радио „Фокус“ областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. По думите му, и към момента има горящи огнища, тъй като вятърът е силен и това допълнително разпалва тлеещите огнища. „Да се надяваме, че в рамките на днешния ден ще успеем да го ограничим. Засега е ограничено разпространението на огъня от западна страна“, поясни Бисер Михайлов. Той уточни, че днес допълнително ще бъде взето решение при необходимост за включване на хеликоптер в гасителните дейности.

Пожарът е възникнал вчера около 13.00 часа в борова гора и сухи треви в землището на село Стара Кресна. Местността е труднодостъпна. Първоначално в гасенето на огъня са били задействани освен пожарните екипи и 30 доброволци.
Работата около пожара не е спира и през нощта. Силният вятър допълните усложнява обстановката и разпалва тлеещи огнища. От сутринта около 250 души участват в подновеното гасене. Има готовност и хеликоптер да се включи в акцията, но към момента не се налага неговото използване. Към момента няма опасност за населени места и хора/Фокус

Тагове: ; ; ; ; ;