Паметникът пред НДК трябва да бъде възстановен. Простичко е- да се реставрира и да се освети. Не да се руши. Или демонтира, както е модерно по европейски да се казва.

Нетолерантно отношение към историята и паметта ни се получава. За паметника пред НДК става въпрос. Този същия, за който ни пуснаха модерната мантра, че е грозен. 

Сега сериозно- ако си отговорим честно, кой реши, че е политически приоритет номер едно да счупим един паметник ( български), че да ни тръгне по вода?

Ние дебили ли сме?

Това тест за чувствителност ли е? » Счупете им символите»…първо се появява идеята да бутнем паметника, защото бил грозен, а после? Един паметник, ако свалим, ще им се услади. За това пък младото поколение ще вижда паметника на Рейгън и статуята на смъртта…като е тръгнало така и на Кемал Ататюрк може паметник да се сложи…

А паметта на България? Кой има право да маха паметник? Да оскверни гроб? Бабите ни ще се гордеят с нас…ще ни благодарят..» Чадо, грозен си беше, бравос…виж на Рейгън съвсем друго нещо…

Кой ни е Рейгън? А какво е 1300 години България?

 

 

Днес имаше протест срещу свалянето на паметника.На 18 юли 2017 от 18:00 часа пак да се съберем пред НДК, преди да сме допуснали идеята, че можем да си бутаме паметниците от мода.

Нека стане модерно да сме българи и да пазим паметта си.Адекватните българи настояват да бъдем адекватни и отговорни пред паметта си всички.

Паметника да бъде възстановен, а не демонтиран. Пари ли трябват? Ами да съберем. Някой успял нашенец също може да се бръкне, защо не?

 

Вечерта минаваха гости на столицата покрай паметника и се загледаха- туристката пита на английски:

Какво е това?

— Ами един паметник свалят българите…

-О, оо и защо, интересно?

 

 

 

Паметниците са част от нашата история- добра или лоша. Нямаме право да позволяваме да събаряме собствената си памет. Това е оставено преди нас. Наш дълг е да го пазим и уважаваме.

Надеждата е, че има хора, които знаят тези истини. Да спасим заедно един паметник. Можем да го направим.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;