«И бившият български президент Петър Стоянов (1996-2001) смята, че Илинденското въстание е българско, а Македония е част от България.», пише скопското електронно издание «Курир», близко до ръководството на ВМРО-ДПМНЕ, като се позовава на интервю на президента Стоянов пред БНТ.

Македонското издание изважда от контекста на разговора между Петър Стоянов и журналиста Иво Никодимов пасажа, в който бившия президент заявява, че «в исторически план най-голямата несправедливост за България е разделянето й на три части — Северна България (Княжество България -б.р.), Източна Румелия и Македония» и твърди, че Стоянов приема Македония като част от България.
«Курир» припомня, че именно Петър Стоянов е автор на фразата «Македония е най-романтичната част от българската история», която още веднъж беше разяснена в предаването на националната телевизия.
Същата статия е препечатана дословно в седмичника «Република» и в електронното издание «Пулс 24», които също са покровителствани от ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски/Фокус

Тагове: ; ;