В Украйна продължава разследването на гръмкото дело, свързано с прането на пари от МВФ от страна на редица търговски банки в страна, получени от Националната банка на Украйна.

По данни на следствието, в престъпната схема участват такива банки, като «Таврика», «Пiвденкомбанк», «Автокразбанк», «Мiський комерцiйний банк» («КонверсБанк»), «Фiнростбанк», «Терра Банк», «Киiвська Русь», «Вернум Банк», «Кредит Днiпро», «Дельта Банк».

Средствата са прекарвани през австрийската банка  «Meinl Bank AG».

Ние, КиберБеркут, решихме да помогне на разследването.

Внимателно проучвайки материалите от следствието, публикувани в Интернет, забелязахме две финансови организации  «Кредит Днiпро» и «Дельта Банк», които вкараха в офшорки най-много средства.

Данните от банките са тясно свързан с един от най-богатите украински олигарси — Виктор Пинчук, зет на бившия президент на Украйна Л. Кучма.

Офшорните организации «Melfa Group LTD» (Белиз), «Tandice Limited» (Кипър), «Tosalan Trading Limited» (Кипър), «Agalusko Investment Limited» (Кипър), «Winten Trading LTD» (Кипър), «Silisten Trading Limited», «Nasterno Commercial Limited», в които са потъвали кредити на МВФ, както се оказа, също са свързани със същия господин.

Голяма част от парите от тези задгранични активи Пинчук се прекарани пред «пералнята» — Фонда Виктор Пинчук

(The Victor Pinchuk Foundation).

 

Решихме да изясним по-нататъшното придвижване на откраднатите пари.

Хакнахме електронната поща на главата на управлението на «Фонда Виктор Пинчук» Томас Вайе.

Както следва от неговата кореспонденция, фондът на олигарха тясно си е сътрудничил с «Фонда Клинтън», а самият Пинчук и жена му много често се срещат със семейството на бившия американски президент. Вайе постоянно общува с ръководителя на «Фонда Клинтън» и организира срещи между Пинчук и семейство Клинтън.

Ето някои от електроннните писма от пощенската кутия на господин Вайе.

 

 

Хакеры вскрыли схемы отмывки денег МВФ на УкраинеХакеры вскрыли схемы отмывки денег МВФ на Украине

За последните пет години във «Фонда Клинтън» от сметките на «Фонд  Пинчук» се прехвърлени от 10 до 25 млн долара.

Най-големите траншове от «Фонд Пинчук» към «Фонд Клинтън» са били извършени през 2015 и 2016 г.

«Случайно» по това време Хилъри Клинтън се бори за поста президент на САЩ.

В резултат получихме следната схема за финансиране на предизборната кампания на Клинтън за сметка на кредитите, които МВФ изплаща на Украйна.

Кредити, които НАРОДЪТ на Украйна плаща.

 

Фонд Клинтонов

Само припомняме, че министър на финансите на Украйна беше американската бизнес-лейди Н. Яреско, главата на НБ — В.Гонтарев, която дълго време работеше в чуждестранни банки.

Споменайки за принадлежащата на В. Пинчук банка «Кредит Днiпро», не можем да не кажем, че в надзорния й съвет влиза бившият глава на МВФ Д. Строс-Кан, според слухове, той и до днес има влияние върху международната кредитна организация.

Ние сме КиберБеркут! Няма да забравим! Няма да простим!

 

 

Тагове: ; ; ; ;