Външният министър на Унгария Петер Сиярто заяви, че е време Източна и Западна Европа „да загърбят политическата коректност и лицемерието“ и да работят заедно, за да се справят със заплахата на тероризма в името на защитата на континента, съобщи Hungary Taday.

„Европа се сблъсква с най-голямата терористична заплаха на всички времена в резултат на многото грешки направени в европейската политика“, заяви Сиярто по време на срещата на външните министри от ОССЕ край Виена.

„Най-смъртоносната от тях е, че 1,5 млн. души са пристигнали непроверени и неидентифицирани на континента в резултат на лицемерната и изпълнената с недостатъци миграционна политика“, добави той.

„Заради това, че ИДИЛ губи територия срещу международната коалиция, терористите ще започнат да използват нови тактики срещу нас като набирането на терористи-„единаци“, активизирането на спящи клетки и използването на химическо и биологически оръжие, влошавайки заплахата срещу Европа“, заяви унгарският външен министър.

„Заради това, че ИДИЛ губи територия е възможно тези хора да се завърнат в Европа, което означава нова заплаха за континента“, добави той.

„Европа трябва да направи всичко възможно, за да се защити“, убеден е Сиярто.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;