Четирите арабски страни, които бойкотират Катар, заявиха, че санкциите им срещу Доха се запазват, докато тя не изпълни исканията им, предаде Ройтерс.
В общо изявление, разпространено от държавните им медии, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Бахрейн посочват, че оценяват усилията на САЩ в борбата с тероризма, но смятат за недостатъчна стъпка подписването на споразумението между Вашингтон и Доха и ще следят внимателно доколко сериозни са катарските власти в борбата си с всички форми на финансиране и подкрепа за тероризма, отбеляза Франс прес.
Вчера САЩ и Катар подписаха споразумение за борба с финансирането на тероризма. Това стана при посещение на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Доха в опит да се сложи край на продължаващата вече месец конфронтация между съюзническите на Запада арабски страни.
Четирите държави наложиха санкции на Катар, обвинявайки го, че финансира екстремистки организации и че се съюзява с заклетия враг на арабските страни в Персийския залив — Иран. Доха отхвърля обвиненията.
Днес държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън ще се срещне с външните министри на Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет и Бахрейн/БТА

Тагове: ; ;