Нито съжалявам, нито се притеснявам за статуса си, това каза журналистът Петър Волгин в ефира на Нова телевизия по повод демонтирането на паметника пред НДК.

Съпротивата срещу разрушаването на този паметник може да бъде прочетено като съпротива срещу разрухата.

28 години в България действа разрухата, каза Волгин.

Този капитализъм, който съществува от 30-40 години, е на смъртното си ложе.

Той си отива.

Въпросът е дали ще си отиде сравнително мирно или с насилствени действия.

Недейте да плачете за крана, а се радвайте, че жертва е кранът, а не е нещо друго.

Вече няма да горят кранове, ще горят къщи, ще горят имения, ще гори собственост на олигарси, на политици, на министър-председатели, на министри, ако този капитализъм, който вие харесвате, продължи по същия начин, продължи Петър Волгин в «Здравей, България» на Нова.

Палежът на крана пред НДК е легитимен акт на съпротива, за протест срещу ограбването на нацията и нечестната приватизация.

Тази приватизация не е легитимна в очите на болшинството българи.

В разговора присъства и Георги Харизанов от Института за дясна политика, който нарече частната собственост СВЕЩЕНА.

Харизанов опонира, казвайки, че палежът на крана не е никаква съпротива, а посегателство срещу частна собственост и вандализъм. Не може да се романтизира по този начин този рушащ се и опасен паметник, каза той.

Г-н Волгин си стои зад думите и трябва да носи отговорност за тях. Намирам за странно, меко казано, че човек, който работи в обществена медия, от името и за сметка на държавата, нарича посегателството върху частна собственост легитимен акт.  Това не е никаква съпротива. Това е посегателство върху частна собственост, която е свещена. Актът не е легитимен, а противозаконен. Съдът потвърди, че този опасен паметник е незаконен, посочи още Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Бузлужджа се разпада. Това е едно поредно грозилище. Очевидно е, че хората, които милеят за него, нямат да се грижат, заяви Георги Харизанов.

Българският народ се чувства достатъчно излъган през тези години, каза Волгин.

Той даде пример с лошата приватизация в България.

Този див капитализъм, който съществува ще си отиде, каза Петър Волгин.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;