Президентите на САЩ и Русия проведоха първата си среща, пише The Guardian в редакционната си статия.

Руският президет е майстор на разума.

Той се е научил на това, бидейки офицер от контраразузнаването на КГБ.

Либералният световен ред се размърда, поради идването на власт на Тръмп. Никога още в постсъветската епоха над американо-руската среща на високо ниво не е била надвиснала такава неопределеност.

Става дума за непредсказуемостта на Тръмп, такакто и за тактиката на Путин, пише изданието.

Разбирасе, на Тръмп му трябваше “огремен успех” по време на срещата.

За Путин тя премина значително по-лесно.

Америка е несъпставимо по-богата и по-силна от Русия.

Всяка отстъпка, на която се съгласи Тръмп, ще предизвика подозрения. Всеки натиск, който той може да окаже, ще изглежда като позьорство, счита изданието.

Способностите на Тръмп да “управлява по комплексни международни въпроси са меко казано ограничени, докато за Путин е присъщо майсторското владеене на детайлите. Путин, който внимателно чете докладите на разузнаването, притежава особен талант да надхитри събеседника си”, се казва в статията.

“Белият дом разполагат с подробни аналитични материали за Путин и Русия: Фион Хил, който се занимава с въпросите за Русия в Съвета за сигурност на САЩ, написа книга, в която се казва всичко, което трябва да се знае от Тръмп. Но той разбира се не се е напънал да я прочете. Вероятността от неправилна стъпка е много висока – той може изведнъж “да продаде” Украйна или да отслаби санкциите, но без да поставя никакви условия”.

На европейците им остава само да се надяват, че Тръмп ще се придържа към своите записки, изготвени преди срещата.

А Путин заложи на противоположното, завършва изданието.

Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ;