На 9 юли запалиха крана, който беше подготвен от представителите на капиталистическата диктатура за демонтиране на паметника „1300 години България“.

Това е ярка акция срещу експлоататорската капиталистическа система.

Като председател на Съюза на комунистите в България се обявявам срещу „преследването на вещици“ и оценявам младежкия ентусиазъм, непримиримост и революционен дух, довели до палежа над капиталистическия кран, подготвен за премахване на паметника пред НДК.

Като представител на българската работническа класа и като убеден комунист, подкрепям всички акции, насочени срещу експлоататорската капиталистическа пазарна власт в България и по света.

Всяко изкривяване на истината за опитите на властта и обслужващите я „парадни“ „интелектуалци“, които целят подмяна и пренаписване на историята на България от нейния социалистически период, ще бъдат заклеймявани и разобличавани от българските патриоти, последователи на социализма и комунизма.

Вътрешното положение в България, кризата в икономическата и социалната сфера, преследването,оклеветяването, очернянето и отричането на социалистическо-комунистическата идеология и социалистическия период на България през 20-ти век, изолацията на леви активисти от страна на всички политически сили в Народното събрание и официозните медии, провокира в обществото натрупване на противоречия, които ескалират в различни форми на Съпротива – демонстрации, акции срещу частна собственост, срещу политическата и държавната власт на капиталистическите изедници, които се разпореждат с живота и бъдещето ни вече 27 години.

Настояваме за вярно отразяване на мизерията и нищетата, родени от капиталистическата система и диктатура, в която живеем, за изнасяне на истината за състоянието на българската действителност и за осветляване вината на истинските виновници за моралната деградация в обществото и разпада на нашата държавност.

Разграничаваме се от позицията на Корнелия Нинова – председател на БСП, която призовава капиталистическата власт към разправа с български граждани, които изразяват с действия отношението си към решенията на днешния политически режим за подмяна на историята на Родината ни.

Фашизмът в България днес управлява под маската на капиталистическа „демокрация“, принуждава ни към членство в ЕС и НАТО, и тези факти изискват от нас решително поведение и подкрепа за Съпротивата.

Ботев ни завеща своята Молитва:

„Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода –
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!“

 

А Георги Димитров ни посочи пътя: „Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.“

И така, „…до пълната победа на комунизма!“

 

Павел Иванов
Председател на Съюза на комунистите в България

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;