В интервю за NBC бившият директор на ЦРУ  заяви, че по време на преговорите с Путин Доналд Тръмп се е предал пред събеседника си.

Президентът на САЩ за пореден път постави под съмнение изводите на разузнаването на САЩ за руската намеса и се дискредитира, отбелязвайки, че срещата с човека, който е посегнал на демократичните институции в САЩ, за Тръмп явно е чест.

ДЖОН БРЕНЪН, бивш директор на ЦРУ: Всичко това доказва за недоверието, което Тръмп изпитва към разузнаването на САЩ. Това недоверие не е от сега. За него може да се съди по официалните му изявления. Два дена преди срещата в Хамбруг той беше във Варшава, там за пореден път постави под съмнение изводите на американските разузнавателни ведомства, които се отличават с висока степен на достоверност, според които Русия се е намесвала в хода на изборите. Той също се усъмни в добросъвестността и компетентността на разузнаването на САЩ.

Отчитайки всичко това, много се съмнявам, казал ли е въобще Тръмп на Путин всичко това, които трябваше да му каже за покушението над нашите демократични институции при избора на власт.

Особено огорчение предизвиква фактът, че Тръмп поставя под съмнение работата на американското разузнаване и прави това по време на задгранично пътуване.

Той припомни за оръжието за масово унищожение в Ирак. Той не трябваше да изразява съмнения за изводите на нашето разузнаване.

Срещата му с Путин – това обстоятелство показва неговите слаби навици на преговарящ.

Във Варшава Тръмп предостави на Путин възможност да посочи грешките на американското разузнаване. Според мен, пред Путин Тръмп се предаде.

Непосредствено преди разговора с Путин Тръмп заяви, че за него е чест да се срещне с президента Путин.

Чест да се срещне с човек, който постави под заплаха изборите в САЩ?

Според мен, това е пълен позор.

Превод: Петя Паликрушева за Nеws Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;