Така нареченият украински заместник министър » по Донбас» Георгий Тука призна, че няма никакви доказателства за присъствието на руска армия в Донбас, добавяйки, че твърденията са плод на фантазията на украински политици.

 

 

Георгий Тука

 

 

» Юридически не можем да говорим за окупация на Донбас, защото там няма руски органи на власт, правилно ли ви разбрах?  — задвава въпрос журналист от украинското издание Апостроф.

 

» Формално-да. И при това, въпреки всички старания, ние юридически не може да докажем присъствието на постоянна руска армия в Донбас.

 

» Което се потвърди на този етап решението на съда в Хага?

» Именно. Ние можем да късаме по сто вишиванки* ( * национални украински носии) на ден по себе, това са авбсолютно голи емоции. Такова могат да си позволяват единствено депутати за да правят вид перд електората си. Манипулирайки го по такъв начин. С лъжи.

 

Украинската самопровъзгласила се власт в лицето на Порошенко от пролетта на 2014 година извършва карателна операция срещу мирното население на Донбас, и срещу хората взели оръжие в ръце за да защитават родната си земя.

 

За провеждането на бойните действия Киев привлече постоянните части на украинската армия и ултранационалистическите батальони, които се проявяват с особена жестокост по отношение на рускоезичното население в ДНР и ЛНР.

 

Към настоящият момент е в сила примирие, което украинската страна използва за ротация на войските си и превъоръжаването на армията. Освен това, обстрелите от страна на ВСУ не стихват. Украинският агресор може да пристъпи към масирано настъпление във всеки момент.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;