По време на приветствената церемония стопанката на G20 Ангела Меркел обсипа с целувки на висше ниво съвсем не всички от държавните глави и правителствата, пише

 Süddeutsche Zeitung. Както отбелязва изданието, политиката на целувчици помага на канцлера на Германия да се ориентира в актуалните разногласия на международно ниво.

В политиката не може да се мине  без инсценировки, което и бе потвърдено от официалната церемония по приветствието на срещата на G20 в Хамбург, пише Süddeutsche Zeitung.

Този, който в последните някалко дена е бил в пещера и не е следил  случващото се на световната арена, ще може да се ориентира в актуалните разногласия по политиката на целувчиците на канцлера, продължава немското издание.

Както отбелязва то, съвсем не всички държавни глави и лидери на правителства от Г20 бяха удостоени с целувчиците на Меркел на най-високо ниво.

Например, премиерът на Канада Джъстин Трюдо получи пълното право на особена близост с канцлера Меркел.

Той запечати на нейната буза целувчица, споделя впечатленията си изданието.

По изражението на лицето на канцера може да се направи извода, че това приветствие й е било по душа, пишат авторите.

Според Süddeutsche Zeitung, Ангела Меркел може да си позволи да се целува и с президента на Франция Еманюел Макрон, защото тя е особено скъпа за сърцето му, пише изданието.

Двамата политици имат намерение да влязат в единен фронт по спорните въпроси относно търговията, климата и миграцията, пяснява немското издание.

Целувчица  на висше ниво от Меркел получи и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който представлява ЕС на срещата в Хамбург, подчертава изданието.

Президентът на САЩ Тръмп

държи Меркел на дистанция минимум по въпроса за климата, ако не и по-дълго, счита изданието.

По време на приветствието към Путин атмосферата бе още по-хладна, констатира изданието.

Ръкостискане. Двамата се държаха на дистанция. Руският лидер е поел курс на примирие – застана на страната на немските интереси, задължавайки се да изпълни поетите ангажименти по въпроса за защита на климата и предложи открити търговски отношения на базата на единни норми и стандарти”, отбелязва изданието.

Освен лидерите на САЩ и Русия, с целувките на Меркел не бяха удостоени Тереза Мей и Реджеп Ердоган: премиерът на Великобритания – поради напрегнатата ситуацията около Брекзита, а президентът на Турция – защото не е доволен от забраната да говори пред турците по време на срещата в Хамбург”, завършва Süddeutsche Zeitung.
Петя Паликрушева- Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;