Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп, Доналд Тръмп-младши, се съгласил да се срещне със свързана с Кремъл адвокатка по време на кампанията за президентските избори м.г., след като му била обещана компрометираща информация за Хилари Клинтън.

Това съобщава в. «Ню Йорк таймс», като цитира трима съветници в Белия дом, предаде Ройтерс.
Тогавашният ръководител на кампанията на Тръмп Пол Манафорт и зетят на президента Джаред Кушнър също участвали в срещата, според вестника.
«Ню Йорк таймс» цитира изявление на Доналд Тръмп-младши, в което той признава за среща с руската адвокатка Наталия Веселницкая.

   «След размяна на любезности жената заявила, че притежава информация, според която свързани с Русия лица финансирали Националната комисия на Демократическата партия и подкрепяли г-жа Клинтън», кандидатката на демократите за Белия дом, пише вестникът, като цитира казаното от сина на Тръмп. 

    «Нейните изявления бяха неясни и двусмислени. Не бяха предоставени, нито дори обещани, никакви детайли или подкрепяща информация. Бързо стана ясно, че тя нямаше никаква смислена информация», добавя «Ню Йорк таймс».  

Твърдения за връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия хвърлиха сянка върху първите пет месеца от управлението му, отбелязва агенцията.

Кремъл отхвърля заключенията на американски разузнавателни служби, че Москва се опитвала да наклони везните на изборите в полза на Тръмп, като е хаквала електронните пощи на високопоставени демократи. Тръмп неколкократно отрича за връзки между предизборния му щаб и Русия.

Президентът Доналд Тръмп не е знаел за срещата, за която съобщава «Ню Йорк таймс» и не е участвал в нея, заяви говорителят на екипа юристи, представляващи интересите на Тръмп, Марк Корало.

Източник: Вашингтон/БТА

Тагове: ; ; ;