Санкциите на ЕС срещу Русия не позволиха урегулиране на конфликта в Украйна, но затова пък изостриха отношенията между Запада и Русия, и най-логично е да бъдат отмени, заяви президентът на Баварската промишлена асоциация Алфред Гафал в интервю за изданието Welt.

 

 

 


Русия е необходима на Европа, като политически и икономически партньор, като цяло, и в частност на Германия в дългосрочна перспектива, въпреки че страните от Източна Европа продължават да подкрепят санкционният режим, подчерта Гафал.

» Трябва да се върнем към разумни отношения с Русия. Санкциите не урегулираха конфликта между Русия и Украйна, но влошиха политичиеските отношения между Европа и Русия. Дойде време за отмяна на санкциите«,- заяви Гафал, допълвайки, че 6 500 немски и 1 500 баварски предприятия, представени в Русия са понесли значителни загуби заради санкциите, но са останали на пазара.

Русия последователно отхвърля твърденията за намеса във вътрешните дела на Украйна, подчертавайки, че не се явява участник във вътрешния конфликт и посочва, че санкционната политика е контрапродуктивна и може да дестабилизира региона и света като цяло.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;